14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlaması

14 Mayıs Eczacılık Günü, Üniversitemiz ve Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan ortak bir programla kutlandı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın himayelerinde Atatürk Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Türk Eczacıları Birliği ve T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu işbirliğiyle Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen program, ilaç endüstrisi yetkililerini ve akademisyenleri bir araya getirdi.

Sektör sorunlarının ve eczacılık mesleğinin detaylı bir şekilde masaya yatırıldığı programa Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Vali Vekili Ayhan Terzi, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, sektör temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Eczacı Arman Üney “Smart Eczane” Projesi hakkında sunum yaparken, etkinliğin panel bölümünde ise moderatörlüğünü, Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu ve Dr. Hakkı Gürsöz’ün yaptığı “Tüm Yönleriyle Eczacılık Mesleği” ve moderatörlüğünü Dr. Hakkı Gürsöz ve Prof. Dr. Bülent Gümüşel’in yaptığı “İlaç Endüstrisinde Mevcut Durum ve Geleceğe Bakış” başlıklı paneller düzenlendi.