2017 ÖSYS Kayıt İşlemleri

ÖSYM tarafından Üniversitemize yerleştirilmiş olan öğrenciler, kayıt işlemlerini aşağıda belirtilen iki şekilde de yapabilirler.

1- e-Devlet Üzerinden Elektronik Kayıt (e-Kayıt)

  • Üniversitemize yerleşen öğrenciler e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak 11 Ağustos – 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. (e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler tüm PTT şubelerinden şifrelerini temin edebilirler.)
  • e-Kayıt işlemlerinin e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden nasıl yapılacağının anlatıldığı e-Devlet Kapısı Kesin Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
  • e-Kayıt yaptıran öğrenciler, ders kayıt işlemlerinin yapılabilmesi, kesin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi ve öğrencilik haklarından faydalanabilmek için 20 Eylül 2017 tarihine kadar yerleştirildikleri akademik birim öğrenci işleri bürosuna Kesin Kayıt Kılavuzunda belirtilen kesin kayıt belgeleri ve e-devlet üzerinden kayıt olduklarını gösterir barkod çıktısını şahsen teslim etmelidirler.
  • Üniversitemiz Tıp Fakültesine e-Kayıt yaptıran öğrenciler, ders kayıt işlemlerinin yapılabilmesi, kesin kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi ve öğrencilik haklarından faydalanabilmek için 27 Eylül 2017 tarihine kadar Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı öğrenci işleri bürosuna Kesin Kayıt Kılavuzunda belirtilen kesin kayıt belgeleri ve e-Devlet üzerinden kayıt olduklarını gösterir barkod çıktısını şahsen teslim etmelidirler.
  • e-Kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. e-Kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-Kayıt yapılamayan öğrenciler, kesin kayıt işlemlerini 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Üniversitemizin belirlemiş olduğu kayıt bürolarından da yaptırabileceklerdir.
  • e-Kayıt işleminde öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir. Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığında mezun olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler e-Kayıt yapamayacaklardır. Bu durumda olan öğrenciler kesin kayıt işlemlerini 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında Üniversitemizin belirlemiş olduğu kayıt bürolarından da yaptırabileceklerdir.

2- Kayıt Büroları Vasıtasıyla Kesin Kayıt

 

Arrow  Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Öğrencilerin Dikkatine!  (Bu durumda olan öğrenciler mezun oldukları ortaöğretim kurumundan tek ders sınavına kaldıklarına dair bir belge ibraz etmelidirler.)
Arrow  Aynı Anda Birden Fazla Yükseköğretim Programına Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine!

 

Dikkat Kesin Kayıt Duyurusunda ve Kesin Kayıt Kılavuzlarında güncellemeler olabilmektedir, bu nedenle belirli aralıklarla lütfen duyuruyu ve kılavuzu kontrol ediniz.

 

Loading

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email