4. Engelsiz Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Yön Sanat Atölyesi ve Türkiye Engelsiz Sanat Birliği tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Engelsiz Sanat Ödülleri Töreni, Üniversitemiz Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Üniversitemizin de paydaşlar arasında bulunduğu ödül törenine Vali Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitemiz üst yönetimi, kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Yön Sanat Atölyesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Öksüz, toplumsal farkındalık oluşturma amacında olduklarını belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hedef gönle girmek, hoş bir seda bırakmaktır” dedi. Türkiye Engelsiz Sanat Birliği ve Yön Sanat Atölyesinin de bu amaçla yollara düştüğünü kaydeden Rektör Çapoğlu şöyle konuştu: “Vazgeçmezlerse, hedeflerinden şaşmazlarsa çok daha güzel öyküleri olacaktır. Çok kişinin gönlüne girecektir.  Madem ki biz muasır medeniyeti istiyoruz, o halde yaklaşık toplumumuzun yüzde 12’lik kısmını oluşturan engellilerin hayatların da kolaylaştırmamız lazım. Sadece onların değil, onlarla beraber yaşayan aileleri de içine katarsak yaklaşık 30 milyonluk bir hedef kitlemiz var. Bu 30 milyonluk hedef kitlenin sağlığını korumalıyız”

Vali Ali Arslantaş da engelli olmanın noksanlık olmadığını vurgulayarak, toplumdaki her bireyin engelli olabileceğine dikkati çekti. “Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmaktır” diyen Vali Arslantaş, engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiği zaman çok başarılı işlere imza attıklarına şahit olduklarını dile getirdi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Erzincan Milletvekilli Serkan Bayram da gecenin anlam ve önemine iliştin kısa bir konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından engelliler tarafından çeşitli etkinlikler sahnelenerek, 4. Engelsiz Sanat Ödülleri sahiplerine takdim edildi.