68 Eczacı Adayı Beyaz Önlük Giydi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Merkez Komutanı Topçu Alb. Atilla Timur, üniversitemiz üst yönetimi, öğretim elemanları, meslek odası temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Eczacılığı sadece bir meslek olarak görülmemesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, “Eczacılık bir bilimdir, sanattır, hayat biçimidir, insana hizmet aracıdır” dedi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin, eczacılık mesleğinin bu özelliklerini öğrencilere aşılamak amacıyla kurulduğunu kaydeden Gümüşel, şöyle konuştu: “Eczacılık eğitimi gerçekte usta çırak eğitimine dayanan bir eğitimdir. Sizlere eğitim veren ustalarınız ne kadar bilgili ise, sizler de o kadar bilgili birer çırak olursunuz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, dünyada ve Türkiye’de eczacı adaylarına ne veriliyorsa sizlere de onları verebilmek için var gücüyle çalışmaktadır. “

Beyaz önlüğün, eczacılık mesleğinin en önemli değerlerinden biri olduğunu aktaran Gümüşel, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ”Beyaz önlüğünüz, eczacılık mesleğinde sizlere emanet edilen en büyük hazinedir. Bu hazineyi bir gün sizler de başarılı eczacılar olarak meslektaşlarınıza emanet edeceksiniz. Beyaz önlüklerinize en ufak leke getirmeden ve hiçbir zaman üzerinizden çıkarmadan hastalarınıza şifa vermek, yüzlerini güldürmek için kullanmanız konusunda sizlere güvenim tamdır. Geleceğin eczacıları olarak beyaz önlüğünüzün kıymetini biliniz. Sevgili öğrencilerimiz, sizleri ayrı ayrı kucaklıyorum. Sizleri gözlerinizden öperek törenin hayırlı olmasını diliyorum.”

Türk Eczacılar Birliği 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Hakan Özcan, yaptığı konuşmada eczacılık mesleğinin ayrıcalıklı bir konumda olduğunu söyledi. Salonda bulunan eczacı adaylarına, hiçbir ayrım yapmadan mesleklerini icra etmeleri konusunda tavsiyelerde bulanan Özcan, “Bu bilgi yuvasında hem hizmetin kendisini hem hizmet verirken etik kurallarını öğreneceksiniz.  Örneğin birbirinizle rekabet etmemeyi öğreneceksiniz. Birbirinize yardımcı olacaksınız, rekabetin başarıda gizli olduğunu öğreneceksiniz” diye konuştu.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Klinik Araştırmalar Dairesi Başkanı Doç. Dr. Nihan Burul Bozkurt ise, eczacı adaylarına meslek ve özel yaşantılarında başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, her meslek erbabının çok kıymetli olduğunu belirterek, eczacılık mesleğinin insan sağlığını yakından ilgilendiren bir meslek olması hasebiyle ayrıcalıklı bir konumda olduğunu kaydetti. Öğrencilere kendilerini geliştirme konusunda çeşitli tavsiyelerde bulunan Rektör Çapoğlu, şu ifadeleri kullandı, “Kendinizi asla küçük görmeyin, güvenerek adımlarınızı atmaya başlayın. Sabırlı olun, ideallerinizi bir gün yakalayacaksınız. Bizlerin de vazifesi sizlere rehber olmaktır. Hepiniz bizim için bir evlatsınız, en büyük yatırımın siz gençler olacağını da biliyoruz. Bu yolda hepinize başarılar diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından 68 eczacı adayına önlükleri giydirilirken Doç. Dr. Nihal Burul Bozkurt moderatörlüğünde “Türkiye’de İlaç Sektörünün Durumu ve Gelişmeler”, “Klinik İlaç Araştırmalar ve İlaç Ar-Ge’si” paneli düzenlendi.