8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı

Erzincan Valiliği, Üniversitemiz Rektölüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü  ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak paydaşlığında “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı” düzenlendi.

Türk Telekom Toplantı Salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, 3.Ordu Komutanı eşi Nesrin Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve eşi Gülnaz Başsoy,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.İlyas Çapoğlu ve eşi Ayşe Çapoğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve pek çok davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, konuşmasında: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri konuma gelme çabalarının bir sembolüdür. Tarih, kültür ve medeniyetimizde kadınlara her zaman hak ettiği değer verilmiştir” dedi. Doğan ayrıca kadınların  ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda daha çok söz sahibi olabilmesi, toplumsal yaşama daha çok katılabilmesi ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer bulabilmesi için İl Müdürlüğü olarak çalışmalar yapmakta olduklarını da sözlerine ekledi.

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Muhsine Kahraman da “kadın toplumun en etkili birleştirici, yönlendirici ve  koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal ilenmenin sadece bir şartı değildir. Bu konu sürdürülebilir, adil kalkınmış bir toplumu  inşa etmenin bir yolu olup politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik ve ileri bir toplum için kadınların her alanda eşit fırsatlardan faydalanıyor olmaları büyük önem taşımaktadır.  dedi.

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi  Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrunisa Özdemir de ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yürürlükte bulunan hukuk kanunları hakkında bilgi verdi. Bu bağlamda şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların korunması ve bu kişiler yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esaslar hakkında kanun içerisinde neler yapılabileceğini anlattı.

Programda son olarak konuşma yapan Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Dölek de toplumda kadının yeri  ve  İslamiyet’te kadına verilen değeri anlatarak, İslâmiyetin  kadın erkek arasında  denge ve ahenk kurarak adâlet tesis ettiğini  vurguladı.

Konuşmaların ardından Hacı Ali Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırlamış olduğu skeç gösterisi yapıldı.  Program Ersevenler Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında açılan Bayan Kuaförlük Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyelerlere katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.