8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Üniversitemiz işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.

Erzincan Belediyesinde düzenlenen programa Vali Ali Arslantaş ve eşi Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve eşi, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak ve eşi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve eşi askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesi Erzincan Belediyesi Meslek Edinme Kursları bünyesinde kadın kursiyerlerin yaptığı ürünlerden oluşan sergiyi ve Erzincan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Fotoğrafçılık Kursu kursiyerleri tarafından oluşturulan “Kadına Şiddet” konulu fotoğraf sergisini gezen protokol üyeleri, daha sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” paneline katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ayşe Çapoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihi hakkında katılımcılara bilgi vererek, “Bir günü değil her günü kadınlar günü olarak yaşayalım” dedi.

Hatice Rahsan Arslantaş ise yaptığı konuşmada, kadınların sahip olduğu hakların gelişmesinin toplumu da geliştireceğine vurgu yaptı.

Daha sonra söz alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Funda Kemahlı, merkezin çalışmalarını anlattı.

Etkinliğin panel bölümünde Doç. Dr. Hayrunnisa Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Latife Kırbaşoğlu Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Kader Polat ve Sosyal Çalışmacı Sultan Melek Oktay katılımcılara kendi alanlarından katılımcılara bilgi verdiler.