“Ahmed Cevdet Paşa Farazi Dava ve Duruşma Yarışması”

2015 yılında ilki düzenlenen ‘Ahmed Cevdet Paşa Farazi Dava ve Duruşma Yarışması’nın 2.’si İnönü Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve İnönü Üniversitesinin katılımlarıyla Üniversitemiz Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitemiz üst yönetimi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Baygın, yarışmanın hukuk etkinliğinin bir parçası olduğunu belirterek, öğrencilerin burada tecrübe kazanacağını ifade etti.

Yarışmada, 5 kişilik öğrenci grubundan oluşan 2 takımdan birisi iddia makamı olurken bir diğeri savunma makamını temsil etti. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda birinciliğe İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi layık görülürken, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi ikinci, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi üçüncü oldu.

Ayrıca Üniversitemiz Hukuk Fakültesi en iyi dilekçe ödülünü alırken, en iyi savunma ödülüne de Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi layık görüldü.

Yarışmanın sonunda ödül ve hediye takdiminde bulunuldu.