Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesinden Rektörümüze Ziyaret

Al- Farabi Kazak Milli Üniversitesi heyeti, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu ziyaret ederek, iki üniversite arasında yapılacak olan işbirliğini görüştü.

Ziyarete Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytbayeva Aigülim, Al Farabi Üniversitesi Öğrencileri Abdullayeva Perizat, Muhattayeva Dinara, Rahimova Aybarşa ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Uzmanı Serdaliyeva Aigerim katıldı.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Aytbayeva Aigülim, daha önce Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Abay Kazak Dil ve Kültür Merkezinde görev yaptığını anımsatarak, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile geliştirilecek olan işbirliğinin kendilerini çok memnun edeceğini ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da, üniversitemizin Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile sıkı bir işbirliğinde olduğunu belirterek, iki üniversite arasında geliştirilecek olan işbirliğinin her iki üniversite için olumlu bir adım olacağını kaydetti.

Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Aytbayeva Aigülim, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’na Kazak Yöresel Kıyafeti ve kitap hediye etti.