Başbakan Binali Yıldırım Refahiye MYO Yeni Binasının Temelini Attı

Başbakan Binali Yıldırım, Hayırsever İş Adamı Özcan Halaç tarafından Refahiye Meslek Yüksekokuluna kazandırılan yeni binanın temelini attı.

Başbakan Yıldırım, Refahiye İlçe Meydanında düzenlenen “Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni”nde yaptığı konuşmada Üniversitemizin 2017-2018 Akademik Yılı açılışına katıldığını anımsatarak, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinin Açılışını yaptıklarını söyledi. “Muazzam bir Kongre ve Kültür Merkezi yapılmış” diyen Başbakan Yıldırım, “Kendimizi Türkiye’nin refahına, huzuruna, mutluluğuna adamayı biz Refahiye’de Refahiye’den öğrendik” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Coşkun Bak da yaptığı konuşmada Refahiye Meslek Yüksekokuluna yeni bir bina yapıldığını belirterek, bunun eğitim ve öğrenci anlamına geldiğini kaydetti.

Refahiye Meslek Yüksekokulu yeni binasının yapımını üstlenen Hayırsever İş Adamı Özcan Halaç ise “Bunlar hayırseverlerin devreye girmesi, sizin yetkilendirdiğiniz, onay verdiğiniz, arkasında durduğunuz, sorguladığınız, sevdiğiniz, yönlendirdiğiniz hükümetlerin sağladığı güvenle kaimdir” dedi.

Törendeki konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, canlı yayın ile inşaat alanında bulunan Erzincan Milletvekili Serkan Bayram’a bağlanarak yeni binanın temelini attı.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, milletvekilleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve diğer yetkililer katıldı.