BESYO BİNAMIZIN TEMELİ DUALARLA ATILDI

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Binasının temeli düzenlenen tören ve dualarla atıldı.

Yalnızbağ Yerleşkesinde gerçekleştirilen BESYO binası temel atma törenine, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Üniversitemiz üst yönetimi ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada, yapılacak olan BESYO binasının Üniversitemizin en önemli prestij projelerinden biri olduğunu söyledi. BESYO binasının yapımı tamamlandığında Üniversitemize önemli katkıları olacağını ve burada ülke sporuna hizmet edecek büyük profesyoneller yetişeceğine inandığını belirten Prof. Dr. Çapoğlu, ”Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  Rektörümüzün konuşmasının ardından yapılan dua sonunda Rektörümüz ve beraberindekiler, bina temeline ilk harcı döken butona birlikte bastılar.

Yaklaşık 38.500 TL sözleşme bedeliyle projelendirilen BESYO inşaatı kompleksi kapsamında voleybol, basketbol, badminton sahası, tenis kortu ve squash odası, 15 derslik, 250 kişilik konferans salonu vb. bölümler yer alacak. Toplam 18.700 metrekarelik kapalı alana sahip olan BESYO binası inşaatının 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor.

(EÜ-18.06.2018) (ET-18.06.2018)