Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesinin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Hayırsever İş Adamı Hacı Ali Akın tarafından yaptırılacak olan Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi binasının temel atma töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 2016 yılının sonunda tamamlanması hedeflenen proje hayata geçirildiğinde; 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, 2 genel 4 lokal ameliyathanesi olan, günde 1500 hastaya hizmet verecek olan diş hastanesi Erzincan’a kazandırılmış olacak.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi içerisinde inşa edilecek olan Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesinin temel atma törenine Vali Vekili Fatih Kaya, Belediye Başkan Vekili Dursun Hira, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Adli Yargı Komisyonu Başkanı Oğuz Dik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İş Adamı Hacı Ali Akın, Eski Maliye Bakanı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan,  Erzincan Eski Milletvekili Tevhit Karakaya, il protokolü, akademik ve idari personel ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversitemizin 10. Kuruluş Yılını kutladığını belirterek, Erzincan’a ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine diş hekimliği fakültesi ve diş hastanesi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Projenin hayata geçirilmesi için büyük bir efor harcadıklarını aktaran Rektör Çapoğlu, proje tamamlandığında 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, 2 genel 4 lokal ameliyathanesi olan, günde 1500 hastaya hizmet veren bir hastaneyi Erzincan’a kazandırmış olacaklarını kaydetti.

İş Adamı Hacı Ali Akın’a teşekkürlerini ileten Rektör Çapoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hayırsever iş adamımız Hacı Ali Akın bu topraklarda yetişen vatanını, milletini seven önemli bir değerdir. Eğitime çok büyük katkıları olmuştur. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi de bu katkılardan çok önemli pay almıştır. Üniversitemize çok sayıda eğitim binası, öğrenci yurdu ve lojman kazandırmıştır. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

İş Adamı Hacı Ali Akın ise yaptığı konuşmada projenin 2016 yılı sonunda tamamlanacağının müjdesini verdi. Çocukluk hayalinden yola çıkarak bu eseri Erzincan’a kazandırdığını belirten Akın, “Çocukluk hayalimi bugün gerçekleştiriyorum. Bunun için çok mutluyum” dedi.

Erzincan Eski Milletvekili Tevhit Karakaya ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin kurulmasında ve gelişmesinde Hacı Ali Akın’ın büyük emekleri olduğunu anımsatarak, Akın’a teşekkürlerini iletti.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan yaptığı konuşmada, kendisinin de Erzincanlı olduğunu anımsatarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Devlete ve vatana yapılan hizmetlerin en büyük ibadetlerden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. İnan ,”Hizmetleri için Hacı Ali Akın’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Dursun Hira da yaptığın konuşmada Hacı Ali Akın’a teşekkürlerini iletti.

Programda son olarak söz alan Vali Vekili Fatih Kaya ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin büyük bir gelişme gösterdiğini aktardı. İlerleyen yıllarda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin adından daha çok söz ettireceğini belirten Kaya, “Erzincanımızı daha ileriye taşıyacak olan bu hizmetin temel atma töreninde bulunmaktan dolayı çok memnunum. Hacı Ali Akın’a yaptığı eserlerden dolayı Erzincan halkı adına çok teşekkür ediyorum. Umarım bu eserler ilelebet yaşayacaktır. Okulumuzdan mezun olacak her öğrencimiz Hacı Ali Akın’ın adını yaşatacaktır” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından devlet büyüklerinin telgrafları okunarak dualarla temel atma töreni gerçekleştirildi.