Doç. Dr. Nizamettin Parlak TRT Diyanet’e Konuk Oldu

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nizamettin Parlak, TRT Diyanet Televizyonunda ekranlara gelen “Farklı Bakış” programının konuğu oldu.

Zahide Ülkü Bâkiler’in hazırlayıp sunduğu “Farklı Bakış” programında bu hafta Endülüs Medeniyeti masaya yatırıldı. Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nizamettin Parlak ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cumhur Ersin Adıgüzel’in konuk olduğu programda, Endülüs Medeniyeti farklı argümanlarla detaylı bir şekilde tartışıldı.

Müslümanların İspanya’yı fethinin amaçlarını anlatan Doç. Dr. Parlak, İspanya’nın fethinden sonra ortaya çıkan Endülüs Medeniyetinin bütün dünyaya ışık saçtığını ifade etti. Endülüs Devletinin çöküş sebeplerine de değinen Parlak, ”Tekelci anlayış, yeteneksiz yöneticiler ve sosyal ve dini sebepler devletin yıkılmasına sebep olmuştur.” diye konuştu.

Programın tamamın izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=0tdr4G5T9lM