Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Eğitim Fakültesi Mavi Salonda yapıldı.

Törene Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Türk Eczacıları Birliği Eski Genel Başkanı Eczacı Mehmet Domaç, TEB 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Hakan Özcan, öğretim elemanları, eczacılar, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, eczacı adaylarına seslenerek eczacılığı sadece bir meslek olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. “Eczacılık bilimdir, eczacılık sanattır, eczacılık hayat biçimidir” diyen Prof. Dr. Gümüşel, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin bu özellikleri taşıyan eczacı adayları yetiştirmek amacıyla kurulduğunu belirtti. Gümüşel, “Eczacılık mesleği temelde usta-çırak ilişkisine dayanan bir meslektir. Sizleri eğiten ustanız ne kadar bilgili ise, çırakları da o mesleği seven ve mesleğini ileriye götürmek isteyen eczacılar olarak meslek hayatına atılırlar” dedi.

Eczacılık Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mahide Kuytul ve Eczacılık Fakültesini birincilikle kazanan Harun Demirkol da yaptıkları konuşmalarda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğrencisi olmaktan büyük mutluluk yaşadıklarını belirttiler.

Mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Eczacı Saldıray Baydemir, eczacı olmanın bir ayrıcalık ve kültür olduğunu belirterek, vatandaşların eczacılara büyük güven duyduğunu kaydetti.

TEB 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Genel Sekreteri Eczacı Hakan Özcan ise, eczacıların bilim adamı ve sanatkar olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olduğunu belirterek, eczacıların bilgi ve birikimlerini hasta yararına kullandıklarını ifade etti. “Hastalarınız arasında kesinlikle ayrım yapmayın” uyarısında bulunan Özcan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Eğitim sürecinde hem hizmetin kendisini, hem de hizmet verirken uygulamanız gereken mesleki etik kuralları öğreneceksiniz. Örneğin birbirinizle rekabet etmemeyi, birbirinize yardımcı olmayı öğreneceksiniz. Eczacı bulunduğu çevrenin kanaat önderidir. Hastalarınız sadece size ilaç sormayacaklar, sizlere dertlerini anlatacaklar.”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da yaptığı konuşmada, her mesleğin çok kıymetli ve saygın olduğunu belirterek, sağlık sektöründeki mesleklerin biraz daha ön plana çıktığını belirtti. Eczacılık mesleğinin kutsal mesleklerden biri olduğunu dile getiren Rektör Çapoğlu, “Ne kadar enerjik olursanız, ne kadar büyük ideallerle yola çıkarsanız o kadar başarılı olursunuz. Koyacağınız emek, alın teri, akıl sonunda karşılığını bulup başarılı olacaktır” dedi. Toplumun eczacıları farklı bir noktaya koyduğunu belirten Rektör Çapoğlu, “Vatandaşlar size dertlerini anlatıyor ve sizin onları hayal kırıklığına uğratacak bir davranışa girmeye hakkınız yoktur. Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğün içindeki saflığı ve temizliği, sizden sonra gelecek nesillere de tertemiz teslim edeceğinizden şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere beyaz önlük giydirildi.

Önlük giyme töreninin ardından Türk Eczacıları Birliği Eski Genel Başkanı Mehmet Domaç tarafından “Eczacılıkta Ufuk Turu” başlıklı konferans verildi. Konferansta konuşan Domaç, eczacılığın yüz güldüren bir meslek olduğunu dile getirerek, vatandaşa sağlık hizmeti sunması münasebetiyle vatandaşın yüzünü güldürdüğünü söyledi. Eczacılığın tarihinin çok eski olduğunu belirten Domaç, insanlık var olduğu sürece eczacılık mesleğinin devam edeceğini ifade etti.

Konferansın sonunda Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel tarafından Eczacı Mehmet Domaç’a plaket takdiminde bulunuldu.