Eczacılık Fakültesinde Önlük Giyme Töreni ve Eczacılık Paneli

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi tarafından 3. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni ve “Eczacılığın Geleceği ve Eczacı İstihdamı” konulu panel düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen programa Vali Süleyman kahraman, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversitemiz üst yönetimi, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, öğretim elemanları, meslek çalışanları ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, eczacılığın toplum sağlığını yakından ilgilendirmesi münasebetiyle kutsal meslekler arasında yer aldığını ifade ederek, “Fakültemiz kurulduğu günden bu yana en ileriye ve en iyiye gitme amacı gütmektedir” dedi.

13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Genel Sekreteri Eczacı Hakan Özcan ise, eczacılığın sanat ve bilim içeren bir meslek grubu olduğunu kaydetti. “Bilgi ve yeteneklerinizi bilim yuvasında hasta sağlığında kullanmayı öğreneceksiniz” diyen Özcan, eczacılık fakültelerinde mesleki bilgilerin yanı sıra, meslek etiğinin de öğretildiğine dikkati çekti.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak da birliğin çalışmaları hakkında salondakilere bilgi vererek, eczacıları korumak amacıyla yürütülen çalışmaları anlattı. Çolak, “Eczacı; kamu, hasta ve kendi yararını gözetmeyi öncelik etmelidir. Ama, kamu ve hasta yararını göz ardı eden bir eczacının kendi yararını koruması söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu yaptığı konuşmada, eczacılara sadece eczanelerde değil, birçok alanda ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin de bu amaçla kurulduğuna dikkati çekti. Öğrencilere desteklerinin her zaman süreceğini kaydeden Çapoğlu, “Buradan mezun olunca mesleki bilgilerle donatılmış, kendinden emin askerler olarak sahaya çıkacaksınız. Her zaman en iyisini yapmak için çaba gösterin, bu yolda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman da öğrencilere seslenerek, “beyaz önlüklerinize leke getirmeden mesleğinizi icra edin” tavsiyesinde bulundu. Yapılan işte milli duruşun önemli olduğunu aktaran Vali Kahraman, “Ne iş yaparsanız yapın milli bir duruşunuz olsun. Bu ülkenin insanlarına aşk ile hizmet edin. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından Eczacılık Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. Program pasta kesimi ve öğrencilere önlük giydirilmesi ile devam etti.

“Eczacılığın Geleceği ve Eczacı İstihdamı” Paneli

Programın ikinci oturumunda ise “Eczacılığın Geleceği ve Eczacı İstihdamı” konulu panel düzenlendi. Oturum Başkanlığını 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Eczacı Halit Hezkıl Uslu’nun yaptığı panele konuşmacı olarak, 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Eczacı Onur Ferhat Karacan, 24. Bölge Ordu Eczacı Odası Başkanı H. Koray Kahramanlı ve 42. Bölge Giresun Eczacı Odası Başkanı Mine Erdoğan katıldı.

Eczacılık mesleğini sorunlarının masaya yatırıldığı panelde, mesleğin geleceği, eczacıların çalışma alanları ve yasal düzenlemeler başta olmak üzere bir çok konuda bilgi paylaşımında bulunuldu. Öğrencilerden gelen soruların da cevaplandığı panelin sonunda konuşmacılara Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu tarafından plaket takdim edildi.