EKEV Akademik Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Akademik Bilim ve Sanat Ödül töreni gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program Vali Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, EKEV Başkanı Sadık Ağca, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, EKEV Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Müzik dinletisiyle başlayan töreninin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi isminin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak değiştirildiğini anımsatarak,  üniversitemizin bundan sonra yoluna daha güçlü ve emin adımlarla devam edeceğini kaydetti. EKEV’in üniversitemize yaptığı hizmetlere de değinen Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, “Bizler paydaşlarımızın güçlerinden destek alırız, bunlardan biri de EKEV’dir. EKEV, yaptığımız tüm faaliyetlere destek verdi. Öğrencilerimizle başlayan ve daha sonra akademik faaliyetlerimize destek veren EKEV’in akademik başarılarda ve üniversitemizin dünya sıralamasında önemli bir yere oturmasında katkısı büyüktür” dedi.  Konuşmasını üniversitemizin başarılarına değinerek tamamlayan Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, ödül alan akademisyenleri tebrik etti.

EKEV Başkanı Sadık Ağca da yaptığı konuşmada, Akademik Bilim ve Sanat Ödülleri Törenini geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, EKEV’in eğitime katkı amaçlı bir vakıf temelleri üzerine kurulduğunu kaydetti.

Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin yakaladığı başarının önemli bir noktada olduğuna vurgu yaparken, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy EKEV’in öğrencilere en çok destek veren vakıf olması ile ön plana çıktığını anlattı.

Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, “2006 da “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla yola çıkan ve kısa bir sürede Anadolu’da bir dünya üniversitesi olmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sunuyorum” dedi.

Erzincan Milletvekili Avukat Serkan Bayram, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin gelişerek büyümeye devam ettiğini anlatarak, bu büyümede EKEV’in önemli katkıları olduğunu söyledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı konuşmada ödül töreninin düzenlenmesinde emeği geçen taraflara teşekkür ederek,  “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi’ olarak yola çıkan üniversitemiz bu görüşle yoluna devam edecektir. Bu ödül töreninin düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından sosyal bilimler, temel bilimler, eğitim bilimleri, sağlık bilimleri, güzel sanatlar, mühendislik – mimarlık ve spor alanlarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Ödül törenin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu tarafından EKEV Başkanı Sadık Ağca’ya hediye takdiminde bulunuldu.

Alanlarına Göre Ödül Alan İsimler

Sosyal Bilimler: 1. Dr. Öğr. Üyesi Erdem Yavuz, 2. Öğr. Gör. İrfan Ertekin, 3. Dr. Öğr. Üyesi Fatih Orhan
Temel Bilimler: Dr. Öğr. Üyesi Serdar Burmaoğlu
Eğitim Bilimleri: 1. Dr. Öğr. Üyesi Yakup Koç, 2. Doç. Dr. Mehmet Özbaş, 3. Dr. Öğr. Üyesi Sinan Yalçın