Erzincan Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı

Üniversitemizin 10. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ve Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneğinin işbirliği ile Erzincan Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı düzenlendi.

Erzincan Hilton Garden Inn Otel’de düzenlenen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversitemiz Üst Yönetimi, öğretim elemanları ve davetliler katıldı. Ülkemizin farklı üniversitelerinden 50’ye yakın bilim adamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Şahin, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak büyük bir gelişme gösterdiklerini ifade ederken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalkan etkinliğin verimli olması temennisinde bulundu.

Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şener ise, dernek olarak bölgesel toplantılara büyük önem verdiklerini kaydederek, toplantının Erzincan’da düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da yaptığı konuşmasında, bilgilerin paylaştıkça anlam kazandığını ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantı süresince ileri yaşta oluşan kalça kırıklarının tedavisi, çocuklarda kalça çıkıkları ve çarpık ayak tedavisindeki yenilikler, kalça protezi uygulamalarındaki konular katılımcılar tarafından tartışıldı.

Toplantının ardından katılımcılara yönelik gezi programı düzenlendi.