“Erzincan Şehitlerini Anıyor” Programı

Erzincan Kültür Eğitim Vakfı tarafından organize edilen,  Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Üniversitemiz tarafından desteklenen “Erzincan Şehitlerini Anıyor” programı büyük bir izleyici katılımı ile gerçekleşildi.

Erzincan Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen programa, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu,  Ekev Başkanı Sadık Ağca, üniversite yönetimi, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda izleyici katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan program, İstiklal Marşı ve Sarıkamış Harekatı’ nda  sehit düşen askerlerimizin dramatik görüntülerini içeren kısa film gösterisi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalar yapan Ekev Başkanı Sadık Ağca, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Belediye Başkanı Cemaletttin Başsoy, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram ve Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Çanakkale’den Sarıkamış’a, Sarıkamış’tan Erzincan’a tüm şehitlerimizi anarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Protokol konuşmalarının ardından şehitlerimizin Çanakkale’de bir günün nasıl geçtiğini anlatan orijinal arşiv görüntüleri izletilerek, Çanakkale ve Sarıkamış’ta  şehit düşen Erzincanlı şehitler anıldı.  Program sonunda ses sanatçısı ve aynı zamanda tarihsel çalışmalar yapan, TRT Müzik’te ‘Takvimler’ adlı programın hazırlayıcısı ve sunucusu da olan Recep Ergül günün anlamını belirten birbirinden güzel halk türküleri seslendirdi. Ergül’ün seslendirdiği türkülere duygu dolu anlar yaşayan seyirci, sanatçıya Türk bayrakları ile eşlik etti.