Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yayınlarından Yeni Bir Kitap

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yayınları, araştırma yayınları kategorisinde “Üniversitelerde Döner Sermaye İşletmeleri” adlı kitabı yayımladı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şule Yüksel Yiğiter ve Döner İşletme Müdürü Uzm. Mahmut Hanoğlu tarafından hazırlanan “Üniversitelerde Döner Sermaye İşletmeleri” isimli eser Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi yayınlarından çıkarak okuyucularla buluştu.

Üniversitemizin 5. yayını olan eser, üniversitelerin atıl kapasitelerini kullanarak, kurumun öz gelirlerini artırmak amacıyla kurulan döner sermaye işletmelerini detaylı ve kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Hem kurum ekonomisine de hem de ülke ekonomisine ciddi katkıları olan döner sermaye işletmelerinin gelir ve giderlerin kontrol edilebilmesi ve bu süreçte yaşanan zorlukların aşılmasına yardımcı olma amacı güden eser, yeni kurulacak olan döner sermaye işletmelerine de rehber olma özelliği taşıyor.

Kitabı hazırlayan  Yrd. Doç. Dr. Şule Yüksel Yiğiter ve Döner Sermaye İşletme Müdürü Uzm. Mahmut Hanoğlu, çalışmanın oluşturulmasına verdiği desteklerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’na teşekküllerini iletirken, eserin döner sermaye işletmeleriyle ilgili birçok mevzuatı bir araya getirerek okuyucuya sunduğunu söyledi.