EUTAM’ın Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversitemizin, kamu  kurumlarının ve özel kuruluşların araştırma ve geliştirme aşamalarında ihtiyaç duydukları malzeme karakterizasyonu ve moleküler biyoloji ve biyoteknoloji alanında yer alan ileri düzeyde cihazlarıyla karşılayan laboratuvar olanaklarıyla donatılan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Temel Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (EUTAM) hizmete girdi.

Üniversitemizde Kalkınma Bakanlığının destekleri ile kurulan merkezin açılışı için Eczacılık Fakültesinde açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Jandarma İl Komutanı J. Albay Tümay Özgür, üniversitemiz üst yönetimi, öğretim elemanları, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kurdela kesimi öncesi katılımcılara Temel Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ekrem Köksal, merkez hakkında katılımcılara bilgi verdi. Merkezin bölgede önemli bir rol üstleneceğine değinen Doç. Dr. Ekrem Köksal, kamu kurum ve kuruluşlarının başta olmak üzere özel sektörün de analiz, tetkit ve tahlillerinin yapılabileceğin bir merkez oluşturduklarını kaydetti. Doç. Dr. Köksal, merkezin Avrupa standartlarında bir donanıma sahip olduğunu da söyledi.

Vali Ali Arslantaş da merkezin Erzincan’a hayırlı olmasını temenni ederek, merkezin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından kurdela kesimi gerçekleştirilerek merkezin açılışı yapıldı. Laboratuvarları gezen katılımcılara, çalışmalar hakkında bilgi verildi.