“Genç ve Kayıtlı İstihdamın Önemi” Konferansı

Üniversitemiz Erzincan Meslek Yüksekokulu tarafından başlatılan “Oto Tamirciliğinde Yenilikler Genç Kuşaklar ve Yeni Ufuklar” projesi kapsamında “Genç ve Kayıtlı İstihdamın Önemi” başlıklı konferans düzenlendi.

Grand Simay Otelde düzenlenen ve proje kursiyerlerinin katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Çetin, projenin yol haritası hakkında katılımcılara bilgi verdi. Şu an 70 kursiyere eğitim verdiklerini, ancak bu sayıyı 100’e çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Çetin, “Erzincan’da kalifiye eleman sıkıntısı var, kalifiye elemanın olmadığı yerde de işsizlik olur. Amacımız nitelikli ve donanımlı gençler yetiştirmek” dedi. Proje sonunda otomotiv sektörüne iyi iş üreten kalifiye elemanlar kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Doç. Dr. Çetin, katılımcılara işsizlik ve istihdam kavramları hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Çetin’in ardından söz alan Erzincan İŞKUR Şube Müdürü İbrahim Ay ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından yapılan projeler sayesinde Erzincan’a ciddi girdiler söz konusu olduğunu ifade etti. Gelişmekte olan ülkelerde işsizlik sorununa değinen Ay, “İş hayatında kalifiye eleman çok önemli. ‘Ben her işi yaparım’ diyen insan aslında bir iş yapamıyor. Bunun için donatılmış elemanlar yetiştirmeliyiz” dedi.