“Günümüz Orta Asya Türk Kavimleri” Konferansı

Üniversitemiz Bir Damla Tarih Kulübü tarafından “Günümüz Orta Asya Türk Kavimleri” adlı konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen ve konuşmacı olarak Güney Koreli Türkolog Dr. Yong Song Li’nin katıldığı konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreter Prof. Dr. T. Abdulkadir Çoban, dekanlar ve öğretim elemanları katıldı.

Konferansta Dr. Yong Song Li,  yok olma tehlikesi altındaki dillerin kayda alınması ve korunması adına böyle bir çalışma hazırladıklarını belirterek Altay dilleri üzerine yaptığı alan çalışmaları ve çalışma süreci hakkında bilgiler verdi. Program sonunda Dr. Yong Song Li’ye katkılarından dolayı Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kandemir tarafından hediye takdim edildi.

(ET-24.06.2016)