Hakkımızda

Birimimiz 09.07.2008 tarihinde kurulmuş olup,  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde hizmet vermektedir. Hukuk Fakültesi Amfiler binasında çalışmalarımızı yürütebileceğimiz bir ofisimiz mevcuttur.

Amaçlarımız

Üniversitemizdeki engelli öğrencilerin öğrenimleri süresince çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını ve karşılaştıkları güçlükleri tespit edip bu ihtiyaçların karşılanması ve güçlüklerin ortadan kaldırılması konusunda hizmetler sunmak; öğrenim hayatlarını ve toplumsal katılımlarını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri almak ve bu yönde düzenlemeler yapmaktır.

Ayrıca; Üniversite çalışanlarının ve öğrencilerinin engellilik alanında bilinç ve duyarlılık düzeylerini arttırıcı çalışmalar yapmaktır.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Komisyonu

Prof. Dr. Adnan ÖZEL- Rektör Yardımcısı

Birim Koordinatörü

Doç. Dr. Papatya KARAKURT – Sağlık Yüksekokulu