Hemşireler Haftası Kutlama Programı

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından kutlama programı gerçekleştirildi.

Sağlık Yerleşkesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen programa Vali Vekili Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Vekili Osman Alanur, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan Özel, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik, öğretim elemanları, sağlık çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Tanıtım Filminin ardından programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar, hemşirelik mesleğinin tarihi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Mesleğe dair sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğine vurgu yapan Hacıhasanoğlu Aşılar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:” Hemşireler Haftası, hemşireler arasında birlik ve dayanışma günüdür. Geçmişte üstün başarılar göstererek isimlerini tarihe yazdıran tüm hemşirelerimizi saygı ile anıyor, bütün meslektaşlarımın hemşireler haftasını kutluyorum.”

İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Hirik ise, hemşirelerin sağlık hizmeti sunumunda çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çekti. Hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Hirik, “Sağlık hizmetlerinin en üst seviyede sunulmasında hemşirelerimize önemli görevler düşmektedir. Hiç şüphemiz yok ki hemşireler bu sorumluluğu layıkıyla yerine getiriyor. Hemşireler Haftasının, hemşireliğin anlam ve öneminin hatırlanmasına vesile olmasını temenni ediyor, bütün hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu sağlığın insan için çok önemli bir değer olduğuna vurgu yaparak sözlerine başladı. Sağlık hizmetlerinin sunulmasında hemşirelerin kilit bir noktada görev yaptığını söyleyen Prof. Dr. Çapoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde çok az sayıda insan gücü ile çok büyük bir işi başaran, büyük bir yükü sırtlayan hemşireler var. Verdiğiniz bu özveriden dolayı hepinizi kutluyorum. Bugün çalıştığımızdan daha fazla çalışırsak ülkemizi daha güçlü kılarız, güçlü kılamazsak sürekli sorunları konuşuruz.”

Hemşirelik mesleğinin bazı sorunlarının giderilmesi gerektiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Çapoğlu,  konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Mesleğinizi yaparken özeleştiri yapmayı unutmayın. Diğer taraftan döktüğünüz alın terinin mutlaka bir karşılığı olacaktır, yapacağınız işlerle güzel bir şekilde anılacaksınız. Bu duygularla bu zamana kadar bu yolda emek verenlere, bu ordunun askerlerine şükranlarımı sunuyorum. Sizlere de meslek hayatınızda başarılar diliyorum.”

Programın açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Arzu Yıldırım, “Uluslararası Hemşire Konseyi (INC) 2018 Yılı Teması” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.