Hukuk Fakültesi Dava ve Duruşma Davasına Katıldı

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Ahmed Cevdet Paşa Farazi Dava ve Duruşma Yarışması”na katıldı.

Erciyes Üniversitesi Şevki Vanlı Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya Erciyes, Erzincan, Gaziantep ve İnönü Üniversitesi Hukuk Fakülteleri katıldı. Jüri üyeliklerini Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdurrahman Koçlaslan, Kayseri Cumhuriyet Savcısı Hacı Çam ve Kayseri Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Doğanay’ın yaptığı yarışmaya; Üniversitemiz Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencilerinden Kübra Duman, Nazlı Yıldırım, Töhve Selcan İnanç, Ömer Faruk Keleş ve Batuhan Altındiş takım çalıştırıcısı Hukuk Fakültesi Araş. Gör. Mehmet Saydam ile birlikte Üniversitemizi temsil ettiler.

Yarışmada 5 kişilik öğrenci grubundan oluşan 2 takımdan birisi iddia makamı olurken bir diğeri savunma makamını temsil etti. Yarışmanın sözlü aşaması, davaya konu olan olayın okunmasıyla başlandı. Ardından jüri üyelerinin önünde dava makamı ve iddia makamı savunmalarını sundu.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu yarışmada birinciliğe Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi, ikinciliğe Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, üçüncülüğe de İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi layık görüldü. Ayrıca Hukuk Fakültesi Öğrencimiz Nazlı Yıldırım en iyi sunum ödülüne layık görüldü.