Hukuk ve Ekonomi İlişkisi Konferansı

Üniversitemiz bahar şenlikleri kapsamında Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından Hukuk ve Ekonomi İlişkisi adlı konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen ve konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Esen’in katıldığı programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversite yönetimi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansa başlamadan önce Prof. Dr. Adem Esen, hukuk fakültesi öğrencilerine kendi deneyimlerini paylaşarak bazı tavsiyelerde bulundu. Daha önceki yıllarda  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yapmış olduğu çalışmalardan da bahseden Prof. Dr. Adem Esen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Türkiye’de önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Esen,  Hukuk ve Ekonomi İlişkisi adlı sunumunda ise ekonomi kamu yararı kavramının Türk idare hukukunda anlam ve işlevi ile ekonomik kamu yararının kullanım yerleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. program sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu katılımlarından dolayı Esen’e teşekkürlerini iletirken  karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.