IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitimi Erzincan’daydı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’ne (IAAF) üye 196 ülkede uygulanan ve ülkemizde de 2014 yılından itibaren hayata geçirilen “IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri” 15-16 Nisan tarihlerinde üniversitemizin ev sahipliğinde Erzincan’da düzenlendi.

IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz’ın önderliğinde, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü destekli ve Öğretim Görevlisi Sibel Tetik’in organizesiyle gerçekleştirilen seminerin ilk gün programı Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan IAAF Çocuk Oyunları Koordinatörü Necdet Ayaz, “1 milyon süper çocuk” amaçlarını dile getirerek, “7-12 yaş gurubu çocukların atletizme kazandırılması için el birliği ile çalışacağız” dedi.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği seminere konuşmacı olarak Uzman Psikolog Özden Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Prof. Dr. Kadirhan Sungurluoğlu ve Spor Yorumcusu Haldun Domaç katıldı. Konuşmacıların birbirinden farklı birçok konuda bilgi verdiği programın sonunda “Geçmişine değer vermeyenler geleceğine yön veremez” sloganı doğrultusunda unutulmaz atletler kursiyerlerle tanıştırıldı ve ödüllendirildi. Programda eski atletler İsmail Akçay, Kemal Baytok, Kenan Bektaş, Celalettin Gülseven ve Sibel Tetik’e ödülleri takdim edildi.

Seminerin 2. gün gerçekleştirilen uygulamalı bölümünde ise Ulalar 75. Yıl Bayrak Ortaokulundaki 7-12 yaş arası 80 çocuğa atletizm oyun parkurlar hazırlanarak uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

(EÜ-18.04.2016) – (ET-15/16.04.2016)