İlk Yardım Eğitimi Sertifika Töreni

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk Yardım Eğitim Merkezi bünyesinde açılan İlk Yardım Kursunu başarıyla tamamlayan 70 kursiyere sertifikaları verildi.

Sağlık Yüksekokulu Başöğretmen Salonunda düzenlenen Sertifika Törenine Belediye Başkan Vekili Dursun Hira, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitemiz üst yönetimi, 112 Acil Servis Başhekimi Recai Ekinci, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Öğr. Gör. Betül Alkan Polat,  ilk yardımın önemine değinerek, ilk yardımın toplum sağlığını yakından ilgilendiren bir sorun olduğuna dikkati çekti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt ise, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan İlk Yardım Eğitim Merkezinde daha geniş kitlelere ilk yardım eğitimi vermek istediklerini aktardı. İlk yardım eğitiminin yasal bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Yurt, “Talep olduğu sürece şehrimize hizmet vermek istiyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, kursiyerlerin önemli bir görevi üstlendiğini söyledi. Kazanın ne zaman nereden geleceğinin bilinmediğini belirten Rektör Çapoğlu, “Bu sebepten dolayı toplumumuzda ilk yardım eğitimi verecek insanlara ihtiyacımız var. Bazen küçük bir müdahale bile insan hayatını kurtarabiliyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından ilk yardımın önemini anlatan piyes sahnelendi.

Program kursiyerlere sertifika verilmesi ile son buldu.

(E.T.17.05.2016)