Kazak Öğrenciler Dil Sertifikalarını Aldı

Üniversitemiz ve Kazakistan Korkut Ata Kızıl Orda Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Üniversitemize gelen ve Türkçe dil eğitimlerini başarı ile tamamlayan Kazak öğrencilere dil sertifikaları verildi.

Dil eğitimlerini başarıyla tamamlayan Kazak öğrenciler, Makamında Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Abdullah Arslan ve Kazak öğrenciler katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, değişim programı kapsamında Erzincan’a gelen öğrencilerin farklı kültürleri tanıma imkânı bulduğuna dikkati çekerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Programda öğrencilerden Daliyev Kuanish dombra çalarak, Kazakça türküler seslendirdi. Program sonunda Rektör Çapoğlu tarafından Türkçe eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilere dil sertifikalarını ve çeşitli hediyeler takdim ederken, Kazak öğrenciler de Rektörümüze hediyelerini takdim ettiler.