Kırgız Öğrenciler Türkçe Eğitimlerini Tamamladı

Üniversitemiz ve Kırgızistan’da bulunan çeşitli üniversiteler arasında imzalanan protokol kapsamında üniversitemiz Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde açılan kurslarda Türkçe eğitimlerinin tamamlayan 17 Kırgız öğrenciye Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu tarafından sertifikaları takdim edildi.

Rektörlük Makamında düzenlenen sertifika törenine TÖMER Müdürü Doç. Dr. M. Abdullah Arslan, kurs eğitmenleri ve Kırgız öğrenciler katıldı. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Rektörümüz, öğrenci değişim programlarının ülkeler arasındaki kültür alışverişini artırdığına dikkati çekerek, öğrencileri kültür elçisi görevini üstlendiğini aktardı.

Rektör Çapoğlu daha sonra öğrencilere sertifikalarını verirken, öğrenciler de Kırgızistan’ın yöresel hediyelerini Rektörümüze takdim ettiler.