“Küçük Mühendisler İş Başında” Projesi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sema Altun Yalçın’ın yürütücülüğünü yaptığı “Küçük Mühendisler İş Başında” Projesi kapsamında düşük sosyo-ekonomik statüde bulunan kız öğrencilere STEM-Kodlama-Robotik- Mühendislik tasarımları eğitimleri veriliyor.

Avusturalya Büyükelçiliğinin destek verdiği projede hedef kitle olarak 10-14 yaş arası sosyo-ekonomik olarak düşük statüde olan kız öğrenciler seçildi. 9 Mart’ta başlayan ve 20 Nisan’da sona erecek eğitimler, ilde bulunan 5 farklı ortaokulda gerçekleştirilirken, projeden 300’e yakın kız öğrencinin faydalanması hedefleniyor. Yaklaşık 45 gün sürecek eğitim süresince öğrencilere STEM, kodlama, robotik,  mühendislik tasarım eğitimi alacak olan öğrenciler, günlük yaşantıda kullanılan makineler yaparak, bu makinelerin kodlama yardımı ile çalışmalarını sağlayacak.