Lisansüstü Yaz Okulu: Yapay Öğrenme ve Bilgi İşlemede Yeni Teknikler

konh

Yapay Öğrenme ve Bilgi İşlemede Yeni Teknikler yaz okulu, yüksek lisansında ilerlemiş bir aşamada ya da doktora araştırma sürecinde olan ya da endüstride, teknokentlerde bu alanlarda projelerde çalışan kişilere yöneliktir. Yaz okulunun amacı işaret ve bilgi işlemede yeni çığırları öğrenmek, tez ve proje konularını tartışmak, alan uzmanları ile etkileşmektir.

Dört gün sürecek yaz okulunda, alanlarında seçkinleşmiş uzmanlar ve üniversite öğretim üyeleri tarafından programda belirtildiği gibi seminerler verilecektir. Hocaların sunuşlarının aralarında, tematik olarak tez öğrencileri de tez çalışmalarını ve araştırmalarını birer poster halinde, tartışmaya ve görüş alışverişine fırsat verecek şekilde sunacaklardır. Bu vesile ile öğretim üyeleri ve tez araştırması aşamasındaki öğrencilerin tanışıp buluşma ortamı yaratılmış olacağına inanıyoruz.

Yaz okulu tümüyle gönüllülük esasına göre yapılan bir faaliyet olacaktır. Öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacak, konuşmacılara da herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. İhtiyaç duyan öğrencilerin konaklamaları ODTÜ lisansüstü öğrenci yurtlarında ücret karşılığı gerçekleşecektir. Yaz okulu başvuru işlemleri (http://obayo.ogam.metu.edu.tr) İnternet sitesi üzerinden yürütülecektir.

Sizlerle yaz okulumuzda görüşmeyi diliyoruz. Saygı ve selamlarımızla,

Aydın Alatan (ODTÜ EEMB öğretim üyesi, OGAM Başkanı)

Bülent Sankur (BÜ EEMB öğretim üyesi)

Son Başvuru Tarihi:  17 Haziran 2016