Matematik ve Zeka Kulübünden “Hayatımızdaki Matematik” Konferansı

Üniversitemiz Matematik ve Zeka Kulübü tarafından “ Hayatımızdaki Matematik”  konferansı  verildi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen ve konuşmacı olarak Osmangazi Üniversitesi  Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’in katıldığı    programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, öğretim elemanları  ve  çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda Prof. Dr. Kürşat Yenilmez , matematiğin günlük hayatta  her yerde karşımıza çıktığını ve çoğu zaman yanlış kullanıldığını örneklerle anlattı.  Matematik öğrenmenin yaşamımızda  birçok beceri sağladığına belirten Prof. Dr.  Yenilmez, günlük  hayatta karşılaştığımız problemleri çözme, eleştirel düşünme ve gelecekte tutarlı tahminde bulunmanın iyi bir matematik bilgisi ile olacağına dikkat çekti. Program sonunda  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, Prof. Dr. Kürşat Yenilmez’e katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.