Mutlusan Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz Öğrencilerimizle Buluştu

Mutlusan Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz, Üniversitemiz öğrencileriyle bir araya gelerek başarısı hikayesini anlattı.

Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen “Adım Adım Zirveye Kariyer Yürüyüşü” etkinliğinin ilk konuğu Mutlusan Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz oldu.  Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitemiz üst yönetimi, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ekonomi Kulübü Başkanı Didem Türkeli, “Adım Adım Zirveye Kariyer Yürüyüşü” etkinliklerinde başarı hikayelerine konu olmuş iş adamlarını öğrencilerle buluşturmak ve konukların tecrübelerinden faydalanmak istediklerini dile getirdi.

Üniversite bitirmenin ders sıralarından ibaret olmadığını kaydeden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise, üniversite eğitimi süresinde elde edilen en büyük kazanımın kültür olduğuna dikkati çekti. Bu kültürün en önemli parçalarından bir tanesinin hayatın zorluklarını aşmış kişilerin tecrübelerini dinlemek olduğunu söyleyen Rektör Çapoğlu şöyle konuştu: “Zirveleri herkes hayal eder, herkes ister. Ama zirveye ulaşabilen insanlar bir takım şartları yerine getiriyor ve zirveye ulaşıyor. Zirveye ulaşabilmek için bazı zorlukları göğüslemeyi önceden göze almak ve çok kuvvetli bir alın teri dökmek gerekiyor. Hiç yılmadan, durmadan yürümek, sabretmek gerekiyor ve hedefinizde samimiyseniz o zirveye ulaşacaksınız. Geriye dönüp baktığınızda nereden geldiğinizi ve emeğinizi göreceksiniz. Ama zirveye ulaşınca nereden geldiğiniz unutmayın ve sizin gibi zirveye ulaşmak isteyenlere destek olun.”

Mutlusan Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz’ın bir başarı öyküsünün kahramanı olduğunu ifade eden Rektör Çapoğlu, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Mustafa Kaçmaz, kara lastikleri ile kara trene binerek bugünlere nasıl ulaştığını sizlere anlatacak. Kaçmaz’ın en önemli bir özelliği de geçmişte yaşadığı şeyleri geleceğe taşımak istemesi. Sizlere önemli bir ders verecek.”

Konuşmasına Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Mutlusan Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaçmaz, “Dualarımız sizinle. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Hayat hikayesini katılımcılarla paylaşan Kaçmaz, 11 yaşında Erzincan’dan ayrılıp iş hayatına başladığını ifade ederek, teknik malzeme çıraklığından Mutlusan Elektrik A.Ş.’nin kurulmasına kadar uzanan başarı hikayesini anlattı.

Öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulunan Kaçmaz, kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. İş hayatı dışındaki çalışmalarını da anlatan Kaçmaz, söyleşinin sonunda katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu tarafından Mustafa Kaçmaz’a plaket ve hediye takdiminde bulunuldu.