‘Oto Tamirciliğinde Yenilikler Genç Kuşaklar ve Yeni Ufuklar’ Projesinin Sertifika Töreni Yapıldı

Üniversitemiz Erzincan Meslek Yüksekokulunun yürütücülüğünü yaptığı, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası ve Erzincan Oto Tamirciler Odasının yer aldığı ‘Oto Tamirciliğinde Yenilikler Genç Kuşaklar ve Yeni Ufuklar’ Projesinin kapanış ve sertifika töreni Simay Otel’de yapıldı.

Törene Vali Vekili Mehmet Fatih Kara, Belediye Başkan Vekili Sami Mollaoğulları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, proje ortakları, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Proje hakkında bilgi vererek açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Çetin, projenin gençlerin kalifiye eleman olmasını, istihdamın artırılması, istihdamda olan iş gücünün istihdamının devamının amaçladığını belirtti.

Projede hem yerel hem de ulusal fon ve kaynakların kullanıldığını belirten Erzincan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tevhit Kahraman ise, istifade edilen bu kaynaklarla Erzincan’ın gelişimine katkı sağlamak istediklerini belirtti. Erzincan’da oto tamirciliği sektörünün gelişim gösterdiğini kaydeden Kahraman, proje ile bu sektöre kalifiye eleman sağlandığını aktardı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da yorucu bir sürecin ardından projenin başarıyla tamamlandığını söyledi. Benzer projelerin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Rektör Çapoğlu, Avrupa Birliğinden daha fazla sayıda proje desteği alınması gerektiğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.