Otomotiv Sektöründe Kalifiye Eleman Sorunu Çözülecek

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, Erzincan Oto Tamirciler Odasının ortak olduğu ve Avrupa Birliği Hibe Programları kapsamında finanse edilen “Oto Tamirciliğinde Yenilikler, Genç Kuşaklar ve Yeni Ufuklar” Projesinin Proje Ortakları ve Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Grand Simay Otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversitemiz Üst Yönetimi, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak, Erzincan Oto Tamircileri Odası Başkanı Mete Kaya, öğretim elemanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Projenin açılış konuşması yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Çetin, projenin genel ve özel hedefleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Erzincan’da oto tamiri sanayi potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin büyümeye açık olduğunu kaydeden Doç. Dr. Çetin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Oto tamirciliği sektörünü destekleme çerçevesinde başlatılan bu projede gençleri kalifiyeli eleman olarak sektörde istihdam etmek istiyoruz. Ayrıca sektörde çalışan genç arkadaşlarımızın mesleki yetersizliklerini gidermek istiyoruz.”

Proje kapsamında 75 kişinin eğitim alacağını belirten Doç. Dr. Çetin, bu kişilere istihdam öncesi konferans, seminer başta olmak üzere çeşitli eğitimler verileceğini kaydederek, Marmara Bölgesine teknik gezi düzenleneceğini ifade etti.

Oto Tamircileri Odası Başkanı Mete Kaya ise, işsiz gençlere umut ışığı olmak istediklerini ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak da projenin istihdam açısından önemine değindi. Proje kapsamında oto sanayine kalifiyeli eleman yetiştirileceğini kaydeden Sarak, “Ülkemizde otomotiv sektörünün önemli şehirlerinden olan Bursa’ya baktığımız zaman, buradaki gençlerin kalifiyeli eleman olduğunu görmekteyiz. Biz de Erzincan’da bunu yapmalıyız” diye konuştu. Sarak ayrıca, bu sektörde bayan istihdamını da sağlamak istediklerini ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu Kamu-Sanayi-Üniversite Başarı Üçgeni kapsamında bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade ederek, projenin 3 yıllık bir çalışma sonucunda desteklenmeye değer görüldüğünü ifade etti. Bu projeden sonra Erzincan’ın yeni bir ivme kazanacağına inandığını aktaran Rektör Çapoğlu, projenin başarılı olması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da projenin üç önemli özelliği olduğuna vurgu yaptı. Proje sayesinde Erzincan’a istihdam sağlanacağını, öz kaynakların kullanılmayacağını ve kalifiyeli eleman yetiştirileceğini söyleyen Başkan Başsoy, “Bu projenin ayrıca yok olmaya yüz tutan ahilik kültürüne katkı sağlayacağını umut ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Vali Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada yerli otomobil çalışmaları üzerinde durarak, projenin bu çalışmalara katkı sağlayacağını dile getirdi. Vali Kahraman, “Bu projede yetişen kalifiyeli elemanlar yerli otomobil üretiminde önemli bir motor görevi görecek” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Murat Çetin katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

(EÜ-06.04.20169 – (ET.05.04.2016)