Prof. Dr. Gümüşel’e Altın Havan Hizmet Ödülü

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel, eczacılık sektörünün en iyi dergisi ödülüne sahip Eczacı Dergisinin 2010 yılından bu yana organize ettiği ve bu yıl 8.’si düzenlenen Altın Havan Ödülleri kapsamında Hizmet Ödülüne layık görüldü.

Eczacılık Sektörünün “Oscar Ödülleri” olarak da adlandırılan Altın Havan Ödülleri, İlaç ve eczacılık sektörünün birbirini tamamlayan tüm birimlerinin çalışmalarını ve hizmetlerini değerlendirmek, Sektörün duayenlerinden oluşan güçlü bir jüriyle yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak, yetişmekte olan kuşakları özendirmek ve geçmişte katkıları olanlara bir vefa örneği sunmayı amaçlamaktadır.

2017 Altın Havan Ödülleri Bireysel Ödüller Kategorisinde Hizmet Ödülüne layık görülen Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Gümüşel, eczacılık eğitimi öğretimi ile ilgili ilklerin gerçekleştirilmesine büyük katkılar vermiş, eczacılık fakültelerinde ilk kez klinik eczacılık anabilim dallarının kurulması kararının alınmasına katkı sağlamıştır. “Eczacılıkta Uzmanlık” Kanun Teklifi olarak bilinen kanunun görüşmeleri sırasında TBMM’de YÖK adına temsiliyette bulunmuş olan Prof. Dr. Gümüşel, bu Kanunun çıkmasının ardından kurulan “Eczacılıkta Uzmanlık Kurulunda” Başkanvekilliğine seçilmiş, Uzmanlık Eğitim Yönetmeliğinin hazırlanması, Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) çalışmalarında görev almıştır.

2016 yılında Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Gümüşel, eğitim programlarının ÇEP’e uyumlandırılması, Hacettepe Üniversitesi İlaç ve Kozmetik Araştırma-Geliştirme Laboratuvarının (HÜNİKAL), Hacettepe Aşı Araştırma-Geliştirme Laboratuvarının kurulması ve Türkiye’de yerli aşı araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük emekler verirken, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurucu üyeleri arasında yer almıştır.