Prof. Dr. Todd Alan Anderson’dan Rektörümüze Ziyaret

Texas Tech Üniversitesi Çevre Toksikolojisi ve İnsan Sağlığı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Todd Alan Anderson Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu ziyaret etti.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Etem Osma ile Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Çırak’ın hazırlamış olduğu “Toksik Kimyasalların Metal Oksit Nanoparçacıklar ile Foto-Bozunumu ve Bitkiler Üzerine Uygulamaları” isimli çalışma kapsamında Erzincan’a gelen Prof. Dr. Todd Alan Anderson, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nu ziyaret etti.

Prof. Dr. Anderson’un çevre toksikolojisi ve çevre sorunları ile ilgili konularda saygın bir bilim insanı olduğunu kaydeden Rektör Çapoğlu, Anderson ile bir süre sohbet etti.

Dünya çapında büyük bir sorun olan kimyasal atıkların, çevrede oluşturduğu olumsuz etkilerin azaltılmasına yönelik üniversitemizde yapılacak disiplinler arası çalışmalara danışmanlık yapacak olan Prof. Dr. Anderson, üniversitemiz tarafından ilgili konu üzerine yapılacak olan bilimsel çalışmalara ve planlamalara katkı sağlayacak.