Refahiye MYO Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı’na Katıldı.

TCDD ve Karabük Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Raylı Sistemler İnsan Kaynakları Çalıştayı” yapıldı. TCDD Kule Restoran Behiç Erkin Salonunda düzenlenen çalıştaya; Demiryolları Düzenleme Genel Müdürlüğü, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat’ın yanı sıra TCDD yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A.Ş, TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ, TÜVASAŞ, YÖK Temsilcisi, raylı sistemler alanında eğitim veren üniversite temsilcileri, kent içi raylı sistemler işletmecileri, ARUS, sektör temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları, Üniversitemizden Refahiye Meslek Yüksekokulu’nu temsilen Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Önder Sakal katıldı.

Raylı sistemler sektörünün insan kaynağının eğitimi, istihdamı, güncel sorunları ve geleceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunulmak için düzenlenen çalıştayda  raylı sistemler ve sektörel beklentiler, raylı sistemler ön lisans programlarının mevcut durumu ve geleceği, raylı sistemler alanında eğitim veren ortaöğretim kurumları, raylı sistemler sektöründe personel belgelendirme ve raylı sistemlerde kalifiye insan gücü ihtiyacı gibi konular paylaşıldı. Çalıştayın ardından yapılan toplantıda ise üniversiteler ve sektörün diğer aktörleri raylı sistemler alanında insan kaynakları, eğitim ve istihdam konuları hakkında görüş ve önerilerini sundu. Raylı sistemler ön lisans programları oturumunda MYK yeterlilikleri ile uyumun artırılması için Eylül 2017’de “müfredat çalıştayı” yapılması kararlaştırıldı.