Refahiye MYO’da “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Demiryolları” Etkinliği

Üniversitemiz Refahiye Meslek Yüksekokulunda “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Demiryolları” etkinliği gerçekleştirildi.

Akademi ve Değerler Kulübü ve Türk İslam Medeniyeti Kulübü işbirliği ile organize edilen etkinlikler kapsamında ilk olarak raylı sistemler bölümü öğrencilerine yönelik “Kariyer Buluşması” programı gerçekleştirildi.

“Kariyer Buluşması” programının ardından Refahiye Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan TCDD İnsan Kaynakları Dairesi Başkan Yardımcısı Cüneyt Türkkuşu, sektörel değişimler, sektörün işgücü beklentileri, işgücü belgelendirme mevzuatı, meslek standartları ve yeterlilikleri, raylı sistemler mesleki eğitimi ve TCDD insan kaynağı mevcut durumu başlıklarını içeren bir sunum yaptı.

Konferansın ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Akpınar tarafından arşivlenen ve Türk demiryolları tarihine ait birbirinden çarpıcı eserleri içeren fotoğraf sergisi gezildi.

Fotoğraf sergisi 1-5 Mayıs tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi Eğitim Fakültesinde de gezilebilecek.