Refahiye MYO’dan Raylı Sistemler Teknik Gezisi

Üniversitemiz Refahiye Meslek Yüksekokulu tarafından Sivas TCDD 4. Bölge Birimlerini kapsayan teknik gezi düzenlendi.

Öğr. Gör. Mehmet Dalgakıran ve Öğr. Gör. Harun Akoğuz refakatinde gerçekleştirilen ve 45 öğrencinin katıldığı gezi programında ilk olarak öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Daha sonra sırasıyla eski yol bakım atölyesi ve loko bakım atölyesini gezen öğrenciler, birimlerin çalışma şekilleri hakkında yetkililerden bilgi aldılar.  Gezi esnasında öğrencilere uygulamalı eğitim verilirken sektörde kullanılan malzemeler hakkında bilgilendirme de yapıldı.

Daha sonra Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi A.Ş. (TÜDEMSAŞ)’a giden kafile, vagon üretiminin aşamaları hakkında bilgilendirilirken kaynak simülasyonunda Refahiye MYO hocaları ve öğrenciler tarafından simülasyon üzerinde kaynak yapıldı.

Programın son bölümünde TÜDEMSAŞ’a ait müzeyi gezen kafile üyeleri Sivas Paşabahçe Mesire Alanı gezisinden sonra Refahiye’ye döndü.

(EÜ-18.04.2016) – (ET-14.04.2016)