Rektörümüz Erzincan Basın Mensupları ile

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas ÇAPOĞLU, Erzincan’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Üniversitemizin faaliyetleri ve son durumu hakkında basını bilgilendirmek amacıyla İplik Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısına, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Adnan ÖZEL,  Prof. Dr. Adem BAŞIBÜYÜK ve Prof. Dr. Recep POLAT ile Genel Sekreterimiz Prof. Dr. T. Abdulkadir ÇOBAN ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltının ardından basın mensuplarına Erzincan ve Üniversitemize gösterdikleri yakın ilgi ve toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. ÇAPOĞLU, Ülkemiz gündemine dair görüşlerini dile getirerek başladığı konuşmasında, Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarının el birliğiyle içinde bulunulan problemlerin üstesinden gelmek için üzerine düşeni yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti. Bu tür problemlerin önümüzdeki yıllarda da ülkemizin karşısına çıkabileceğini, üstesinden ise ancak güçlü bir Türkiye ile gelinebileceğini belirten Prof. Dr. ÇAPOĞLU, “Güçlü Türkiye, güçlü kurumlar ile oluşur. Kurumlarının temsilcileri olarak, gerek kamu, gerekse özel sektörde hepimiz güzel işler yapar ve işlerimizi daha değerli kılarsak güçlü Türkiye’yi oluştururuz. Böylece bu tür problemleri hiç yaşamamış oluruz.” dedi. Devletin üst kurumlarının bu konuda attıkları adımlara koşut ve onlarla bütünlük içerisinde hareket ettiklerini ve yine aynı bütünlük içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Prof. Dr. ÇAPOĞLU, “Bu coğrafyada bizlere rahat verilmeyeceğini bilmeliyiz, eğer bilemezsek başarısız oluruz. Bu işin arkasında kimler var ve yarınlarımızı nasıl planlıyorlar diye hesap edemez isek, bu tür olaylar bizi daima yoracak ve enerjimizin boşa harcanmasına neden olacaktır.” diye konuştu.

Yapımı süren Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği ve Hastane ek binalarıyla ilgili de bilgi veren Rektör Prof. Dr. ÇAPOĞLU, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Tıp Fakültesi temel bilimler binamız tamamlandığında, 2017-2018 Akademik Yılında Tıp öğrencilerimiz öğrenimlerine Erzincan’da devam edecekler. Yapımı hızla süren Diş Hekimliği binamızın da yılsonuna kadar tamamlanacağını umuyoruz. Diş Hekimliği binamızın tamamlanması halinde 2017’de bu binamızda, modern diş hekimliği hizmetleri verebileceğiz. Diş Hekimliği binamızın yükseldiği yerleşkede daha önce faaliyet gösteren Meslek Yüksekokulumuz da 3 bine yakın öğrencisiyle, yeni eğitim-öğretim döneminde Üniversitemizin Yalnızbağ Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürecek.’’

Rektörümüz ayrıca Üniversitemizin en büyük yatırım kalemlerinden biri olduğunu belirttiği Kongre ve Kültür Merkezinin de yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini, tamamlanması halinde, hizmete girmesiyle birlikte hem Üniversitemize hem de Erzincan’a önemli katkılar sağlayacağını ve Erzincan halkının da bu Merkezimizi kullanabileceğinin altını çizdi.

Üniversitemiz koordinasyonunda 28 Eylül-1 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Erzincan Sempozyumu hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. ÇAPOĞLU, yaklaşık bir yıldır hazırlıkları süren geniş katılımlı sempozyumun Erzincan’ın yerel dinamiklerinin harekete geçirilmesi, sorunlarının çözümü ve kentimizin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek bu il sempozyumunun tanıtımı ile ilgili basın mensuplarından destek beklediklerini dile getirdi.

Üniversitede yeni eğitim-öğretim hazırlıkları, yatırımlar ve geleceğe yönelik çalışmalara da değinen Prof. Dr. ÇAPOĞLU, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin yaklaşık 24 bin öğrenci ile 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başlayacağını; bu öğrencilerden 20 bininin il merkezinde, diğer 4 bin öğrencinin ise ilçelerdeki birimlerde yükseköğrenim göreceğini vurguladı. Üniversite olarak yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Rektör ÇAPOĞLU, “Ders kayıtlarımız 19 Eylül’de, dersler ise 26 Eylül’de başlayacak. Üniversitemiz yeni döneme hazır. Geçmiş yıllarda ihtiyaç olarak gördüğümüz birçok çalışmamızı tamamlamış durumdayız.” şeklinde konuştu.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ve iyi dileklerle sona erdi.