Rektörümüz “İşgal ve Mezalim Yıllarından Sonra Erzincan’ın Kurtuluşu” Konferansına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü münasebetiyle düzenlenen “İşgal ve Mezalim Yıllarından Sonra Erzincan’ın Kurtuluşu” Konferansına katıldı.

Belediye Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram,  Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, askeri ve mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdem Yavuz, 1. Dünya Savaşı esnasında Ermenilerin bölgede büyük katliamlar gerçekleştirdiğini belirterek, Erzincan’ın düşman işgalinden nasıl kurtarıldığını anlattı.

Konferansın sonunda Ermenilerin yaptığı katliamlardan fotoğrafları katılımcılarla paylaşan Erdem, gençlerin ülkemizin yakın tarihini unutmaması gerektiğini vurguladı.