Süper Lig Badminton Müsabakaları Başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Badminton Süper Ligi müsabakaları 10 üniversitenin katılımıyla Üniversitemizin ev sahipliğinde başladı.

Müsabakalar öncesi Eğitim Fakültesi Kırmızı Salonda müsabakalara katılacak takımların katılımlarıyla teknik toplantı düzenlenerek gruplar belirlenerek müsabakaların fikstürü çekildi. Müsabakalara ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Sadi Tapanoğlu, tüm takımlara başarılar diledi. Tapanoğlu’nun konuşmasının ardından kura çekimi ile grup müsabakaları belirlendi.

Kura çekimine göre A Grubunda: Girne Amerikan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Fırat Üniversitesi; B Grubunda: Adnan Menderes Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi yer aldı.

Açılış Seremonisi

Teknik toplantının ardından müsabakaların açılış seremonisi düzenlendi. Yalnızbağ Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Adem Başıbüyük, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Seremoninin açılış konuşmasını yapan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. E. Ahmet Terzioğlu, müsabakalara katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Adem Başıbüyük ise yaptığı konuşmada, Üniversitemizin 10. Yıl Etkinlikleri kapsamında çok sayıda sportif, kültürel ve sosyal faaliyet düzenlendiğini ifade ederek, bu organizasyonun bunların en anlamlısı olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Başıbüyük, “Badminton, ülkemizde kısa bir geçmişi olmasına rağmen, geniş bir yaş aralığına hitap edebilmesi, son derece zevkli ve mücadele gerektiren bir spor dalı olması nedeniyle toplumun her kesiminde büyük beğeni kazanmıştır. İlimizde de bu spor Türkiye’deki gelişme süreci ile aynı doğrultuda işlerlik kazanmış ve çok sayıda ulusal ve uluslararası başarı elde eden sporcular yetişmiştir. Bu bakımdan badmintonun ilimizde gelişmesinde ve bugüne kadar Erzincan’ın adını Türkiye’de en fazla duyuran bir spor dalı olmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm takımlarımıza başarılar diliyor, şampiyonanın centilmence ve kalıcı arkadaşlıklarla geçmesi temenni ediyorum” diye konuştu.

Seremoninin açılış konuşmalarının ardından müsabakalar geçildi. 22-25 Nisan tarihleri arasında oynanacak müsabakalar ferdi ve takım olmak üzere iki kategoride oynanacak.

(EÜ-22.04.2016)