Türkçe Bakış Kulübü Türk Dünyası Birlik Kurultayına Katıldı

Türk Dünyası alanında faaliyet gösteren öğrenci topluluklarını ve STK’ları bir araya getiren Türk Dünyası Birlik Platformu gelenekselleşen “Türk Dünyası Birlik Kurultay”larının dördüncüsünü Ankara’da gerçekleştirdi.

Bilkent Üniversitesi Milliyetçi Düşünce Topluluğu, Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu ve Türkçe Topluluğu’ nun ev sahipliğinde düzenlenen kurultaya 25 üniversiteden 34 topluluk ve 117 katılımcı iştirak etti. 22 Nisan Cuma günü başlayan kurultay programı 24 Nisan Pazar günü sona erdi. Kurultaya üniversitemizi temsilen kulüp başkanımız Şule Tuğçe Çimen  ve başkan yardımcısı Aslıhan Akkoyunlu katıldı. Yesevi Yolunda Projesi kapsamındaki kurultayın ilk günü Anıtkabir ziyareti ile başladı. Rusya’nın Türk Dünyası Politikaları ve Türkiye’nin Konumu konulu konferans ile devam etti. İkinci gün Bilkent Üniversitesinde Sayın Doç. Dr. İlker Aytürk ‘ün oturum başkanı olduğu, konuşmacı olarak Prof. Dr. Orhan Kavuncu, Prof. Dr. İbrahim Maraş ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Atabey’in katıldığı Hoca Ahmet Yesevi ve Türk Dünyası paneli gerçekleştirildi. Gün içerinde platform sekreteri Ahmet Alkan ve platform koordinatörü Dr. Halit Gökalp Küçük’ ün konuşmaları ile çalıştay başladı. Çalıştay esnasında topluluk ve kulüp tanıtımları yer aldı. Kurultayın son günü ise Türkistan coğrafyasından gelenler Türk Dünyası ve Türkiye ile düşüncelerini paylaştı. Platforma üye olan topluluklar proje önerilerini sundular ve platformun Yesevi Yolunda Projesi üzerine konuşuldu. Kurultay katılım sertifikasının verilmesi ile son buldu.