Uluslararası Avrasya Eczacılık Kongresi Başladı

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Avrasya Eczacılık Kongresinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Hilton Garden Inn Erzincan Otelde düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitemiz üst yönetimi, kurum ve kuruluş müdürleri, öğretim elemanları, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından başlatılan bu kongrenin süreklilik arz etmesi gerektiğine vurgu yaparak, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Daire Başkanı Doç. Dr. Evren Algın Yapar, kongrenin akademi, bürokrasi ve endüstri işbirliği içerisinde yararlı bir platform oluşturacağını ifade etti.

Üniversitemiz himayesinde ilk uluslararası kongreyi gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da, eczacılık alanında düzenlenen kongrenin sadece bilim insanlarını değil tüm insanlığı ilgilendirdiğine vurgu yaparak kongrenin başarılı olması temennisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, konuşmasının ardından kongrenin düzenlenmesinde verdiği emeklerden dolayı Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

3-7 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan kongre süresince çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.