Uluslararası Avrasya Eczacılık Kongresi Tamamlandı

Üniversitemiz Uluslararası alanda düzenlendiği ilk kongre olma özelliğini taşıyan Uluslararası Avrasya Eczacılık Kongresi başarılı bir şekilde tamamlandı.

3-6 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen kongre, eczacılık alanlarında çalışan değişik ülkelerdeki bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi paylaşımının yapılmasını, bilimsel çalışmaların tartışılmasını, bilim insanları arasında birlikteliklerin oluşmasını sağlarken, Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi ve diğer ülkelerdeki eşdeğer fakülteler arasında ikili ilişkilerin oluşmasına zemin oluşturdu.

Türkiye, Almanya, Avusturya, Rusya, İran, Ürdün, Makedonya, Cezayir, Endonezya, Finlandiya ve Özbekistan’dan katılan bilim insanları ile birlikte bilimsel standardı yüksek Eczacılık Bilimlerine uygun gerçekleştirilen kongre süresince 100 civarında bildiri sunulurken, kongre kapsamında ülkemizde “Eczacılığın Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel düzenlendi. Panele 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Başkanı Eczacı Hasan Fehmi Altıntaş, Antalya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Kerem Zabun, Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, Ankara Eczacı Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Aslan ve Türkiye Eczacılar Birliği Trabzon Eczacı Odası Delegesi Ecz. Sabih Tekin Çağlar katıldı.

Ayrıca kongre kapsamında düzenlenen etkinlikler çerçevesinde katılımcılara yönelik Erzincan gezisi düzenlendi.

Kongrenin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.