Uluslararası Erzincan Sempozyumu Sona Erdi

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Üniversitemiz işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Erzincan Sempozyumu son erdi.

28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Hukuk Fakültesi yerleşkesinde düzenlenen sempozyuma 60 farklı üniversiteden 400’e yakın bilim insanı katıldı. Tarih, Turizm, CBS ve Şehir Planlaması, Botanik, Halk Edebiyatı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Tasavvufi Hayat, Cumhuriyet Tarihi, Beslenme ve Sağlık, Tarım, Müzik başta olmak üzere birçok konunun ele alındığı oturumlarda; katılımcılar sunuları ile Erzincan’ın sorunlarını tartışarak sorunların çözüm yolları konusunda çeşitli tekliflerde bulundular.

Değerlendirme Toplantısı

Uluslararası Erzincan Sempozyumu 30 Eylül Cuma günü yapılan değerlendirme toplantısı ile sona erdi. Toplantıda konuşan Toplantı Başkanı Prof. Dr. Salim Cöhçe, Uluslararası Erzincan Sempozyumunun son yıllarda düzenlenmiş en geniş kapsamlı ve yoğun katılımlı sempozyumlarından biri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çöhce, “Hem zihni hem fiziki bakımından tam doygunluğa ulaşmış bir etkinliğe katıldık. Bize bu imkânı sağlayan yetkililere çok teşekkür ediyorum. Sempozyumun başarılı ve mükemmel bir şekilde tamamlandığını düşünüyorum” dedi.

Prof. Dr. Cöhçe’nin ardından söz alan Prof. Dr. Erdal Akpınar, Prof. Dr. Ali Kandemir, Prof. Dr. Ömer Selçuk Emsen, Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Prof. Dr. Zekeriya Karadavut ve Doç. Dr. Ersan Çiftçi oturumların değerlendirmesini yaptı.

Sempozyumun değerlendirme toplantısının ardından katılımcılar Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun da katıldığı akşam yemeğinde buluştular. Buradan söz alan Erzincan Valisi Ali Arslantaş sempozyumun Erzincan’ın gelişmesi için önemli bir adım olduğuna değindi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sempozyumdan çıkan fikirler Erzincanımız için hayırlı olur” temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Doç. Dr. Ersan Çiftci yönetimindeki koro Erzincan türkülerini seslendirdi.

Erzincan Gezisi

Sempozyum için ilimize gelen katılımcılara yönelik Erzincan gezisi düzenlendi.