“Üniversite ve Bilimsel Zihniyet” Konferansı

Üniversitemiz tarafından Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı ve Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur’un katılımlarıyla “Üniversite ve Bilimsel Zihniyet” konferansı gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda düzenlenen programa Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştumur,  Belediye Başkan V. Halil Mutlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, üniversitemiz üst yönetimi, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin kuruluşunun 10. yılını kutladığını anımsatarak, üniversite olmanın verdiği sorumlulukla çeşitli başarılara imza atmak zorunda olduklarını dile getirdi. Üniversitelerin tarihinde 10 yıllık sürenin çok kısa bir süre olduğuna değinen Rektör Çapoğlu, “Biz bu süre içerisinde en iyisini yapmaya çalıştık ve çeşitli başarı öyküleri dinledik. Bugün de Hocamız Fahrettin Keleştemur’dan başarı öyküsünü dinleyeceğiz. Kendisi hayatı boyunca bulunduğu tüm görevlerde başarılı olmak için mücadele etmiş bir bilim adamıdır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur da “Üniversite ve Bilimsel Zihniyet” başlıklı konferansında, üniversitelerin ülkelerin gelişmesinde lokomotif görevi üstlendiğine dikkati çekti. Bilimsel düşünceyi anlamak için Doğu-Batı sentezinin iyi bilinmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Keleştemur, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Bu topraklarda 300 yıldır bilim insanı yetişmiyor. Olanlar da hayatlarının büyük bir kısmını yurtdışında geçiriyor. Bu çok ciddi bir sorun. Bunu ortadan kaldırmak için çalışmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok. 2. Dünya Savaşında Almanya’ya bomba yağarken bilim insanları sığınaklarda çalışma yapıyorlardı. İşimizi doğru yapmaktan başka çaremiz yok.”

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu,  katılımlarından dolayı Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur’a teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.