Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Özel Yetenek Branş Sınavı Tamamlandı

Üniversitemizde  Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi- Spor Yöneticiliği Bölümleri özel yetenek sınavlarının ilk etabı yapıldı.

Branş ile beceri ve koordinasyon sınavları olmak üzere iki aşamada yapılan özel yetenek sınavına  toplam 975 aday başvuru yaptı. Atletizm, güreş, badminton, futbol, futbol kaleci, atıcılık, yüzme, taekwondo, tenis, hentbol, voleybol ve basketbol olmak üzere 12 branşta gerçekleştirilen birinci aşama sınavları  4 gün buyunca devam etti. Branşlarında gerekli puanı alabilmek için ter döken adaylar, birbirleriyle de kıyasıya yarıştı.

Özel yetenek sınavlarının 1’nci gününde (14.07.2016) atıcılık,yüzme,badmintonve hentbol;2’inci gününde (15.07.2016) futbol ve futbol kaleci; 3’üncü gününde (16.07.2016) atletizm, güreş, taekwondo;4’üncü gününde (17.07.2016) tenis, basketbol ve voleybol sınavları yapılarak birinci  aşama tamamlandı. Branş yarışları elemelerini başarıyla geçen adaylar, (19.07.2016 ) tarihinde beceri ve koordinasyon sınavlarından oluşan ikinci aşama sınavlarına katılacaklar.

Rektörlük Spor Salonunda yapılacak beceri ve koordinasyon sınavının tamamlanmasının ardından, bu sınavları da başarıyla geçen; 40’ı BESYO Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü ve  50’si Spor Yöneticiliği Bölümü; 40’ı Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olmak üzere toplam 130 öğrenci Üniversitemizde öğrenim görmeye hak kazanacak.