Üniversitemiz ve T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi Arasında İşbirliği

Üniversitemiz ve T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol için Üniversitemize gelen T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi Rektörü Prof. Dr. Bibigul Nurgalievna, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şarip Agabayeviç, Yrd. Doç. Dr. Daulet Kurmangalieviç ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Töleubek Kakimbekoviç ilk olarak Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sülün’ü ziyaret etti. Fakülte hakkında bilgi alan T.K.Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi heyeti Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümlerini de gezdiler. Ziyarette T.K.Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi Rektörü Prof. Dr. Bibigul Nurgalievna tarafından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sülün’e tablo hediye ederken, Prof. Dr. Sülün de Prof. Dr. Bibigul Nurgalievna’ya bağlama takdim etti.

T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi heyeti daha sonra protokol anlaşması için Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile bir araya geldi. Rektörlük Makamında düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi Rektörü Prof. Dr. Bibigul Nurgalievna, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recep Polat, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. T. Abdülkadir Çoban, T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şarip Agabayeviç, Yrd. Doç. Dr. Daulet Kurmangalieviç, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Sülün ve öğretim elemanları katıldı.

Protokolün her iki üniversite için de hayırlı olması temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üniversitemizin Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile uzun süredir devam eden bir işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, her yıl Orta Asya’dan gelen öğrencilerin üniversitemizde eğitim gördüğünü kaydetti. Orta Asya’dan gelen öğrencilerin Erzincan’dan ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden çok memnun ayrıldığını dile getiren Rektörümüz, her türlü işbirliği anlaşmasına destek vereceklerini söyledi.

T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi Rektörü Prof. Dr. Bibigul Nurgalievna da yaptığı konuşmada Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile yapacakları işbirliğinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, protokolün Türkiye ve Orta Asya’daki üniversiteler arasında köprü görevi üstleneceğine vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi arasındaki işbirliği protokolüne imza atılırken, taraflar anlaşmanın her iki üniversite için de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyaretin sonunda T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi Rektörü Prof. Dr. Bibigul Nurgalievna tarafından Rektörümüze tablo hediye ederken Rektörümüz de Nurgalievna’ya hediye takdiminde bulundu.